Werd aan uw winkelwagen toegevoegd

Verder winkelen

Eenjarigen spelen nooit de hoofdrol in de tuin en ze zullen er ook nooit aanspraak op maken. Ze zijn opperbest tevreden met hun aanvullende rol, die ze met grote overtuiging spelen. En ze willen gewoon opvallen, zonder te veel ruimte op te eisen, en dit zo lang mogelijk, om verzekerd zijn van een groot nageslacht.

Waarom is hun schoonheid dikwijls adembenemend?

Om vlinders, bijen en andere bestuivers te verleiden

.

De mooiste soorten zijn niet altijd die met de grootste, opzichtige bloemen in felle kleuren. Meestal zijn dat de eindproducten van een doorgedreven kweekmethode van de mens, die zich niet tevreden kan stellen met het natuurlijke, oorspronkelijke uitzicht.

 Eenjarigen in hun natuurlijke habitat hebben nooit dikke, gevulde bloemen, want die zijn immers waardeloos voor de levensnoodzakelijke bestuivers, bijen, vlinders, e.a.

EENJARIGEN, daar kan je alle kanten mee uit.

  • Je maakt er prachtige borders mee, ja zelfs op kleur. Je stelt er mooie boeketten mee samen.
  • Je maakt er spannende composities mee in je plantenbakken.
  • Je brengt de zomer binnen met droogbloemen.
  • Op warme zomeravonden geniet je van hemelse geuren.
  • Bijen en vlinders zullen je tuin niet meer verlaten.
  • Éénjarige klimmers weten raad met een lelijke schutting.
  •   

  

SILENE is een kleinschalige kwekerij van bijzondere één- en tweejarige planten met de klemtoon op een eigenzinnig, niet-alledaags assortiment.

We willen opnieuw bekoord worden door de pretentieloze charme van de ouderwetse bloemen uit de tuinen van onze grootouders, of we willen potten en bloembakken op een creatieve manier vullen met nieuwe en ongewone planten uit alle delen van de wereld (éénjarigen zijn dikwijls elders in de wereld meerjarig...)

  

Al onze planten worden gekweekt zoals de rasechte liefhebber het doet: zaaien, verspenen, in potjes planten, afharden, verzorgen, planten ... zonder gebruik van kunstmest, groeiremmers of andere kunstmatige pepmiddelen... 

Waar we vroeger sommige soorten als plant konden aanbieden, kan dat nu jammer genoeg niet meer; àlle soorten kan je enkel verkrijgen onder de vorm van een zakje zaad!